Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

Folklórny súbor BYSTRICA z Novej Bystrice obstaral v roku 2019 a 2020 v rámci projektu Folklór v srdci mladých ľudí, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, nové krojové kostýmy.

Jedná sa o 10 kusov ženských krojových kostýmov z oblasti Zemplínu, ktoré pozostávajú zo sukne, blúzky a lajblíka. Tieto kroje sa budú používať na prezentáciu choreografie z oblasti Zemplína s názvom Karičky. 

 

Ďalej obstaral doplnkové krojové súčasti potrebné na prezentáciu svojich choreografií, a to 4 pastierske kožené opasky , 4 páry ženských krojových kožených čižiem s tvrdou sárou a 4 páry mužských krojových kožených čižiem s tvrdou sárou.

Cieľom projektu bolo zvýšiť úroveň FS BYSTRICA, ako neprofesionálneho folklórneho súboru, obstaraním týchto krojových súčastí. Umožní kvalitatívny a osobnostný rast členom súboru- 33 dospelým a mládeži z Bystrickej doliny ale aj okolia, keďže obstaranie nových krojových súčastí je v budúcnosti motiváciou pre vznik ďalších choreografií – folklórnych umeleckých diel. Vedenie súboru sa dlhodobo usiluje o profesionálny rast, a tento projekt je významným odrazovým mostíkom do ďalšej etapy činnosti FS BYSTRICA .

Projekt z  verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

zskmojekysucekysucke muzeum