Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

„Metal Storm vol. 2“ – 9.4.2016
Kultúrny Dom - Nová Bystrica
Po necelých siedmich rokoch sa na Novej Bystrici konal druhý ročník akcie s názvom „Metal Storm vol. 2“. Táto akcia nadväzovala na prvý ročník, ktorý bol v duchu domácich kapiel ako bola Agharta, Mad Frequency, Aria a Haluzotvoristika. Keďže je pekné dodržiavať tradície tak aj tento ročník bol v duchu domácej scény. Metal Storm vol.2 tvorila táto zostava – landless, All Against Nothing, Crimson Ocean a Haluzotvoristika, ktorá bola súčasťou aj prvého ročníku. Tejto udalosti sa zúčastnilo až 150 ľudí, čo bolo prekvapujúce na pomery Slovenskej metalovej scény!
Koncert začal o 20:00 a prvá kapela - Crimson Ocean, boli prichystaní na svoj prvý oficiálny koncert v ich živote. Chalani predviedli super nacvičenú show, čo sa veľmi cení v dnešnej dobe a aj svojimi vokálmi sa isto zaryli do srdca niektorého poslucháča. Pod pódiom sa našli aj ľudia s veľkou dávkou energie a bavili sa na Crimson Ocean.
Po nich nastúpila Čadčianska Haluzotvoristika. Stálica, ktorá je už na toľko prepracovaná na živo, že vždy sa na nich oplatí nájsť čas a energiu. Svojimi skladbami priťahujú čoraz viac a viac ľudí k pódiu. Pekná, lahodiaca hudba a miestami pravé metalové groovy a riffy, ktoré oslovia každého železného nadšenca.
A nadišla ta osudná hodina na ktorú čakal celý kulturák! All Against Nothing doniesli zo sebou veľkú základňu fanúšikov nielen z Novej Bystrice, ale aj z Oravy. Už samotné počiatočne intro setu robilo ľudí nedočkavými a ako začali hrať song „Sme iní“, bolo vidieť kto tu v ten večer vládol. Krst bol jedna z najkrasnejších veci toho večera, kde sa všetky kapely zišli na stagei a pokrstili pivom ich debutový album „Falošná Sloboda“. All Against Nothing svojími sóličkami, riffami a vokálmi, odovzdali veľa emócií publiku a následne publikum odovzdalo veľa energie kapele. Toto je jeden z hlavných dôvodov prečo kapelu baví hrať na plno.
Nakoniec krst All Against Nothing uctila kapela organizátora, landless. Títo chalani svojou agresívnou hudbou a energiou vedeli dostať z ľudí aj to posledné čo mali v sebe. Či už celkovo hudba, atmosféra, energia, show. Ľudia reagovali veľmi pozitívne resp. tak ako si každá kapela želá a myslím, že po All Against Nothing udržali spolu laťky toho, že sme všetci na jednej lodi ako kapely, priatelia, rodina aj s ostatnými kapelami Crimson Ocean a Haluzotvoristkou.
Akcia dopadla na jednotku, som rád, že ľudia prišli na toto podujatie. Verejne sa chcem poďakovať kultúrnemu referentovi Vladimírovi Tomčalovi, starostovi Jozefovi Balačinovi a spoluorganizátorovi Marianovi Heltkovi, ktorí urobili pre túto akciu veľa a odozva bola skvelá! Vidíme sa o rok opať!
Patrik Heltko

19.04.2016
altPo necelých siedmich rokoch sa na Novej Bystrici konal druhý ročník akcie s názvom „Metal Storm vol. 2“. Táto akcia nadväzovala na prvý ročník, ktorý bol v duchu domácich kapiel ako bola Agharta, Mad Frequency, Aria a Haluzotvoristika. Keďže je pekné dodržiavať tradície tak aj tento ročník bol v duchu domácej scény. Metal Storm vol.2 tvorila táto zostava – landless, All Against Nothing, Crimson Ocean a Haluzotvoristika, ktorá bola súčasťou aj prvého ročníku.

Tejto udalosti sa zúčastnilo až 150 ľudí, čo bolo prekvapujúce na pomery Slovenskej metalovej scény!Koncert začal o 20:00 a prvá kapela - Crimson Ocean, boli prichystaní na svoj prvý oficiálny koncert v ich živote. Chalani predviedli super nacvičenú show, čo sa veľmi cení v dnešnej dobe a aj svojimi vokálmi sa isto zaryli do srdca niektorého poslucháča. Pod pódiom sa našli aj ľudia s veľkou dávkou energie a bavili sa na Crimson Ocean.Po nich nastúpila Čadčianska Haluzotvoristika. Stálica, ktorá je už na toľko prepracovaná na živo, že vždy sa na nich oplatí nájsť čas a energiu. Svojimi skladbami priťahujú čoraz viac a viac ľudí k pódiu. Pekná, lahodiaca hudba a miestami pravé metalové groovy a riffy, ktoré oslovia každého železného nadšenca. A nadišla ta osudná hodina na ktorú čakal celý kulturák! All Against Nothing doniesli zo sebou veľkú základňu fanúšikov nielen z Novej Bystrice, ale aj z Oravy. Už samotné počiatočne intro setu robilo ľudí nedočkavými a ako začali hrať song „Sme iní“, bolo vidieť kto tu v ten večer vládol. Krst bol jedna z najkrasnejších veci toho večera, kde sa všetky kapely zišli na stagei a pokrstili pivom ich debutový album „Falošná Sloboda“. All Against Nothing svojími sóličkami, riffami a vokálmi, odovzdali veľa emócií publiku a následne publikum odovzdalo veľa energie kapele. Toto je jeden z hlavných dôvodov prečo kapelu baví hrať na plno.Nakoniec krst All Against Nothing uctila kapela organizátora, landless. Títo chalani svojou agresívnou hudbou a energiou vedeli dostať z ľudí aj to posledné čo mali v sebe. Či už celkovo hudba, atmosféra, energia, show. Ľudia reagovali veľmi pozitívne resp. tak ako si každá kapela želá a myslím, že po All Against Nothing udržali spolu laťky toho, že sme všetci na jednej lodi ako kapely, priatelia, rodina aj s ostatnými kapelami Crimson Ocean a Haluzotvoristkou. Akcia dopadla na jednotku, som rád, že ľudia prišli na toto podujatie. Verejne sa chcem poďakovať kultúrnemu referentovi Vladimírovi Tomčalovi, starostovi Jozefovi Balačinovi a spoluorganizátorovi Marianovi Heltkovi, ktorí urobili pre túto akciu veľa a odozva bola skvelá! Vidíme sa o rok opať! 

Text:Patrik Heltko
Foto: Natália Kolenová


zskmojekysucekysucke muzeum