Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

14.12.2015

altDňa 23.11.2015 sa v našej škole uskutočnil projekt " POLÍCIA DEŤOM ".
Polícia nám vysvetľovala rozličné trestné činy ako je napríklad užívanie návykových látok ako sú drogy ,alkohol, čo je to trestná zodpovednosť. Menší žiaci mali dopravnú výchovu a tému " Poznávame políciu ". Mali sme možnosť vyskúšať si simulačné okuliare, ktoré nám znázorňovali, ako sa človek cíti pod vplyvom drog a aké to môže byť nebezpečné.


Po teoretickej časti sme sa presunuli na stanovište prehliadky zbraní, kde nám polícia ukazovala rôzne zbrane, ktoré používajú pri svojej práci. Všetci sme si mohli vyskúšať obliecť nepriestrelnú vestu, ktorá je poriadne ťažká. Potom sme sa presúvali von, tam nám policajti z oddelenia dopravy ukázali interiér a vybavenie policajného auta s rôznymi prístrojmi a mali sme možnosť si do auta aj sadnúť.
Neodmysliteľnou súčasťou boli policajní kynológovia so psami, ktorí nám predviedli svojich profesionálne vycvičených psov. Ukázali nám rozdiel medzi vycvičeným a mladým ešte nevycvičeným štvormesačným psom. Mali sme si ho možnosť aj pohladkať. Policajti nám názorne predviedli, ako dokáže policajný pes zneškodniť páchateľa a aká je ich práca pre políciu nesmierne dôležitá . Sme veľmi vďační policajtom, ktorí tu boli, za nezabudnuteľné zážitky a že nás oboznámili s ich prácou a povinnosťami, ale aj za to že nás veľmi príjemným a poučným spôsobom oslobodili od školského vyučovania.

Vďační žiaci IX.A triedy

 

Riaditeľstvo a kolektív učiteľov ZŠ s MŠ Nová Bystrica 686 touto cestou vyjadruje poďakovanie pánovi Mjr. Mgr. Milanovi Svitkovi - riaditeľovi OR PZ Čadca, pani Mjr .Mgr. Janke Zlochovej , pani PhDr. Kucharčíkovej, pánovi Mgr.Hruškovi, pani Gabriele Ondruškovej, členom PZ Stará Bystrica, členom dopravnej polície a oddeleniu služobnej kynológie za tento krásny projekt, ktorý nám ústretovo umožnili zrealizovať aj napriek svojej pracovnej vyťaženosti.

Mgr .Ľ. Slučiaková

 

zskmojekysucekysucke muzeum