Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

Naši florbalisti
Pri  Centre voľného času pri ZŠ s MŠ Nová Bystrica pracuje aj florbalový krúžok. Tento rok sa prihlásilo sedemnásť žiakov z ročníkov  tri až deväť. Keďže v škole nemáme telocvičňu, z hľadiska bezpečnosti nie je možné hrať na školskej chodbe a preto chodíme od októbra do telocvične vo Vychylovke. Najprv som si myslela, že to  pre deti bude  problém, pretože pripadla do úvahy sobota, ale mýlila som sa.  Potešilo ma, že florbalisti chodia pravidelne každú sobotu doobeda autobusom do telocvične a vždy sa tešia  na tréning. Vyvrcholením nášho úsilia bolo zapojenie sa do postupovej súťaže vo florbale. 11. marca sme sa zúčastnili obvodového kola, ktoré sa hralo v Krásne nad Kysucou. Súperom nám boli dve školy z nášho obvodu a to ZŠ Krásno a ZŠ Zborov nad Bystricou.  Potešilo nás, že sme tento súboj vyhrali a postúpili sme do okresného kola, ktoré sa konalo 18. marca v Čadci . Keďže bolo 6 obvodov, tohto kola sa zúčastnili víťazi- teda 6 družstiev. Súperom o ďalší postup nám bola ZŠ Podvysoká a ZŠ Rázusova Čadca. Chalani dali do hry všetko a veľmi sa snažili. Nakoniec  sme so ZŠ Podvysoká v poslednej sekunde zápasu dostali tretí gól a zápas sa skončil 3:2. ZŠ Rázusova bol pre nás veľmi silný súper, s ním sme prehrali. Nakoniec sme skončili v okrese piaty, čo je myslím tiež veľmi dobré a všetkým chalanom treba poďakovať  za ich nasadenie v zápasoch. Zvlášť ďakujem prvým piatim hráčom a brankárovi Jánovi Kultánovi, ktorí odviedli najviac práce v obidvoch kolách súťaže.
Školu reprezentovali:   brankári- Ján Kultán, Michal Stenitzer
Hráči – Kristián Jančula ,Tadeáš Vakula,Tibor Kirn, Denis Kulas, Tomáš Vojtek, Peter Čierňava, Ján Strenitzer, Roman Vakula, Ľubomír Žovin, Ján Skaličan, Lukáš Adamec.
Vedúca krúžku  Mgr. Elena Jančulová

altPri  Centre voľného času pri ZŠ s MŠ Nová Bystrica pracuje aj florbalový krúžok. Tento rok sa prihlásilo sedemnásť žiakov z ročníkov  tri až deväť.

Keďže v škole nemáme telocvičňu, z hľadiska bezpečnosti nie je možné hrať na školskej chodbe a preto chodíme od októbra do telocvične vo Vychylovke. Najprv som si myslela, že to  pre deti bude  problém, pretože pripadla do úvahy sobota, ale mýlila som sa.  Potešilo ma, že florbalisti chodia pravidelne každú sobotu doobeda autobusom do telocvične a vždy sa tešia  na tréning.

Vyvrcholením nášho úsilia bolo zapojenie sa do postupovej súťaže vo florbale. 11. marca sme sa zúčastnili obvodového kola, ktoré sa hralo v Krásne nad Kysucou. Súperom nám boli dve školy z nášho obvodu a to ZŠ Krásno a ZŠ Zborov nad Bystricou.  Potešilo nás, že sme tento súboj vyhrali a postúpili sme do okresného kola, ktoré sa konalo 18. marca v Čadci . Keďže bolo 6 obvodov, tohto kola sa zúčastnili víťazi- teda 6 družstiev. Súperom o ďalší postup nám bola ZŠ Podvysoká a ZŠ Rázusova Čadca. Chalani dali do hry všetko a veľmi sa snažili. Nakoniec  sme so ZŠ Podvysoká v poslednej sekunde zápasu dostali tretí gól a zápas sa skončil 3:2. ZŠ Rázusova bol pre nás veľmi silný súper, s ním sme prehrali. Nakoniec sme skončili v okrese piaty, čo je myslím tiež veľmi dobré a všetkým chalanom treba poďakovať  za ich nasadenie v zápasoch. Zvlášť ďakujem prvým piatim hráčom a brankárovi Jánovi Kultánovi, ktorí odviedli najviac práce v obidvoch kolách súťaže.Školu reprezentovali:   brankári- Ján Kultán, Michal Stenitzer                                        Hráči – Kristián Jančula ,Tadeáš Vakula,Tibor Kirn, Denis Kulas, Tomáš Vojtek, Peter Čierňava, Ján Strenitzer, Roman Vakula, Ľubomír Žovin, Ján Skaličan, Lukáš Adamec.

Vedúca krúžku  Mgr. Elena Jančulová

zskmojekysucekysucke muzeum