Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

18.01.2018
Dňa 26.12.2017 sa na multifunkčnom ihrisku v Novej Bystrici uskutočnil ďalší ročník Štefanského futbalového turnaja. Už štvrtýkrát sa hral ako Memoriál Vladimíra Chovanca, výborného futbalistu, nášho spoluhráča a kamaráta.

Organizátormi turnaja boli chlapci z mužstva Vychylovka. Ceny pre víťazov a najlepších jednotlivcov venoval starosta obce Ing. Jozef Balačin, ktorý ich po skončení turnaja aj osobne odovzdal.

 

Turnaj hralo sedem mužstiev, systémom každý s každým a prvé štyri mužstvá postúpili do semifinále. Víťazom turnaja sa stalo mužstvo Novej Bystrice, ktoré vo finále zdolalo mužstvo Young Boys. Tretie skončilo mužstvo Koňušiakovci . Usporiadatelia – mužstvo Vychylovka sa tento rok museli uspokojiť so štvrtým miestom.
Najlepším strelcom turnaja sa stal Radoslav Fuják (Young Boys), najlepším brankárom turnaja Milan Poništ (Nová Bystrica) a najlepším hráčom Mário Kubík ( Koňušiakovci) .
Veľká vďaka patrí firme FARUCHO s.r.o., ktorá finančne podporila túto peknú športovú akciu.

Výsledky turnaja:
Poriadie v skupine : 1. Nová Bystrica 19:4 18 b
2. Vychylovka 14:10 12 b
3. Young Boys 14:15 10 b
4. Koňušiakovci 12:8 10 b
5. Podkova 13:14 5 b
6. EM STAV PRO 5:7 5 b
7. Dorast Stará Bystrica 3:22 0 b

Semifinále: Nová Bystrica - Koňušiakovci 3:0
Vychylovka - Young Boys 1:2

Zápas o 3. miesto : Vychylovka – Koňušiakovci 2:3

Finále : Nová Bystrica - Young Boys 4:4 (2:1Pk)

Všetci hráči i diváci prežili príjemný športový deň, za čo treba poďakovať najmä hlavným organizátorom. Veľké poďakovanie patrí aj všetkým ostatným, ktorí pomáhali pri organizácii turnaja, pri príprave hracej plochy a zabezpečení výborného občerstvenia.

Text: Jaroslav Kováč, Foto Natália Kolenová

zskmojekysucekysucke muzeum