Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

18.01.2018
Určite každú rodinu s ratolesťami navštívi v mesiaci december Mikuláš. Určite sa počas roka nájdu u detí dobré činy a tak sú obdarené sladkou odmenou. Novobystričania už vedia, že cez našu obec každoročne prejde Mikuláš so svojim sprievodom a dobré deti obdarí. Tak tomu bolo aj 10. decembra 2017, keď na vyzdobenom voze vyhrávala ľudová hudba Kováčovci a Mikuláš spolu s anjelmi a čertami navštívil naše deti.

Pekné, mrazivé počasie neprekážalo ani koníkom Jaroslava Konečného a ako každoročne sprievod bez problémov prešiel od dolného konca obce –Rajnohovia až do Vychylovky -Rycierky.
Ďakujeme všetkým, ktorí sa podielali na tejto krásnej tradícií, samozrejme aj Mikulášovi za návštevu a čakáme ťa opäť o rok.
Poďakovanie patrí všetkým sponzorom:
Ján Srníček, VELM – Erika Kotvasová, Mäsiarstvo - Ľubomír Masnica, František Šadibol, Združenie drobnovlastíkov Nová Bystrica, s.r.o., Starosta obce Nová Bystrica - Ing. Jozef Balačin, COOP JEDNOTA - Dozorný výbor Nová Bystrica, PIZZERIA Verona – Ondrej Lompart, Roman Šutiak – Zástupca združenia súkromných vlastníkov lesov Riečnica – Kováčovo I, II, Ďuraškovia Nová Bystrica ZVL Vladimír Mihálik, Potraviny – Rudolf Patyla, Potraviny – Vilma Masnicová, Potraviny – Anna Slivková
Ďakujeme aj účastníkom: Jaroslav Konečný, Peter Džúrny, Lucia Konečná, Ľubomír Griga, Anetka Kubjatková, Lívia Masnicová, Denisa Halvoníková, Aneta Kullová, Vratko Halvoník, Pavol Pokrývka, Tomáš Kováč, Ján Kováč, Stanislav Kováč, Ľubomír Šadibol, členom DHZ Nová Bystrica - Dominik Hrčka a Andrej Talapka, zamestnancom OÚ Nová Bystrica a zamestnancom Kysuckého múzea vo Vychylovke, ktorí opravili Mikulášovi voz.

Text: Mgr. Vladimír Tomčala-kultúrny referent, Foto: Natália Kolenová

zskmojekysucekysucke muzeum