Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

03.01.2017
Dňa 26.12.2016 sa na multifunkčnom ihrisku v Novej Bystrici uskutočnil ďalší ročník Štefanského futbalového turnaja. Už tretíkrát sa hral ako Memoriál Vladimíra Chovanca, výborného futbalistu, nášho spoluhráča a kamaráta.
Organizátormi turnaja boli chlapci z mužstva Vychylovka no najmä Peter Ďzurný, Tomáš Chovanec a Roman Cabadaj, v spolupráci s výborom TJ Slovan Nová Bystrica.

Ceny pre víťazov a najlepších jednotlivcov venoval starosta obce Ing. Jozef Balačin, ktorý ich po skončení turnaja aj osobne odovzdal.
Turnaj hralo šesť mužstiev systémom každý s každým a prvé štyri mužstvá postúpili do semifinále. Víťazom turnaja sa stalo mužstvo Novej Bystrice, ktoré vo finále zdolalo mužstvo Podkovy. Tretí skončili chlapci z mužstva Vychylovka. Mladíci z Yong Boys sa tento rok museli uspokojiť so štvrtým miestom. O dramatickosť a napätie celého turnaja až do posledného zápasu sa postarali aj mužstvá Futsalového klubu Stará Bystrica a Koňušiakovcov. Najlepším strelcom turnaja sa stal M. Fedor (Vychylovka), najlepším brankárom S. Kadaš (Podkova). Po odovzdaní cien víťazom zaznel dlhý potlesk ako spomienka na našich bývalých hráčov Vladimíra Chovanca, Milana Chmurčiaka a Patrika Joneka. Veľké poďakovanie patrí všetkým čo sa pričinili o organizáciu, od prípravy hracej plochy až po výborné občerstvenie, čím prispeli k rodinnej atmosfére turnaja.
Výsledky turnaja:
Poriadie v skupine :

1. Vychylovka 11:7 11 b
2. Nová Bystrica 15:11 9 b
3. Young Boys 12:10 7 b
4. Podkova 6:10 6b
5. Fc Stará Bystrica 5:6 5 b
6. Koňušiakovci 9:14 4 b

Semifinále:

Podkova – Vychylovka 4:4 8:7pk
Young Boys – Nová Bystrica 2:6

Zápas o 3. miesto :

Vychylovka – Young Boys 1:1 3:2pk

Finále :

Podkova – Nová Bystrica 1:2

Jaroslav Kováč


Popis k fotografii:
Horný rad zľava: Ing. Jozef Balačin – starosta obce, J. Drozd, B. Dubovický, Š. Čierňava, M. Držiak, M. Cáder
Dolný rad zľava: J. Dubovický, R. Kulich, P. Dubovický, J. Chmurčiak, L. Pavolko

zskmojekysucekysucke muzeum