Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

02.11.2016

image025Klub turistov Nová Bystrica aj tento rok zorganizoval country ples, ktorý sa uskutočnil 8.10.2016 v sále Kultúrneho domu Nová Bystrica. Aj tento rok sa nám podarilo premeniť sálu na country salón a aspoň trošku navodiť atmosféru divokého západu. Umocňovali ju aj horiace drevené kláty pred vstupom do sály, ktoré horeli do samého rána. V salóne zasa nechýbal koč, ktorý bol s kufrom dolárov atraktívnym lákadlom pre zlých cowboyov.

Po slávnostnom výstrele sa rozprúdila divoká zábava, ktorej hrala do taktu hudobná skupina Bakuľa. O spestrenie programu sa postarali tanečníčky zo skupiny Magic flash, ktoré nám zatancovali v country štýle. V sále plnej hostí sa s nami zabával aj starosta Novej Bystrice Jozef Balačin a starosta obce Řeka Tomáš Tomeczek. Súčasťou programu bolo aj každoročné udeľovanie jubilejných plakiet k „okrúhlinám“ našich členov. Tento rok si plakety odniesli Danka Masnicová a Marián Chovanec. Ani tento rok nechýbala bohatá tombola vďaka početným sponzorom.
Spoločnosť divokého západu si pochutnala na výborne uvarených jedlách z kuchyne Milky Fulierovej a Jožky Škorvagovej. Ku kávičke sa podávalo tyramisu, ktoré pripravili Danka Masnicová, Katka Svitková a Janka Targošová. Na stole rozvoniavali pagáčiky od Hanky Chovancovej a moravské koláčiky od Hanky Kadašovej. Škvarková nátierka sa podávala na domácom chlebíku, ktorý upiekol Pavol Belák v peci, ktorú si aj sám vymuroval. Chutil fantasticky. Výbornú obsluhu zabezpečili Betka Cádrová s Andrejkou Jonekovou. Plná sála hostí sa zabávala v krásne vyzdobenom prostredí , o ktoré sa zasadila hlavne Silvia Joneková. O super atmosféru vonku sa postaral horiacimi drevenými klátmi Marián Chovanec a Tomáš Sýkora. Za peknú kulisu v podobe koča ďakujeme Jánovi Kubalovi. Za technickú pomoc a mobilné zabezpečenie ďakujeme Jurajovi Jonekovi a Rastislavovi Halvoníkovi. Ďakujeme Hele Chovancovej a Rudkovi Patylovi, ktorí pracovali na tom, aby sme mali čo najštedrejšiu tombolu. Ďakujeme všetkým vyššie spomenutým ľuďom, sponzorom, priateľom a predovšetkým členom klubu Turistov Nová Bystrica, vďaka ktorým sme mohli usporiadať výbornú country zábavu. Ak som na niekoho zabudla ospravedlňujem sa, lebo ľudí, ktorí nám pomáhali bolo skutočne veľa. Je potešujúce, že každý chcel prispieť svojou „troškou do mlyna“ a že výsledok nám bol peknou odmenou.

Autor a foto: PhDr. Monika Halvoníková

 

zskmojekysucekysucke muzeum