Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

dni kultury 2016 mV dňoch 24.-26.júna 2016 sa konalo v Novej Bystrici podujatie pod názvom Dni kultúry 2016. Piatok bol zameraný pre milovníkov rockových kapiel, kde vystúpili kapely Haluzovoristika, All against nothing, Bod omylu, Kabát Revival a Gladiátor. Do ranných hodín zabával DJ MAYO.

V sobotu sa konala k 90.vyročiu založenia DHZ Nová Bystrica, súťaž hasičov pri ihrisku TJ Slovan. Od 15:00 hod. sa konal priateľský futbalový zápas medzi TJ Slovan Nová Bystrica a NK Omladinac Josipovac z Chorvátska, konečný stav zápasu 3:2 pre Novú Bystricu.

Večer od 18:00 hod. sa konal folklórny večer kde vystúpili folkloristi, a to: Martinko Holienčin a Saskia Dorčiaková, Detský heligonkári zo ZŠ s MŠ Nová Bystrica, Súrodenci Halvoníkovci Patrik a Dominika, ĽH Chudobovci z Oravskej Lesnej, Šuhaji zo Zborova nad Bystricou, ŽSS Polianka, ĽH Viktora Zichu, FS Radôšťan, FS Bystrica, heligonkár Martin Brisuda, ĽH Kamenčan zo Zakamenného, heligonkári Pavol Liščák a Vladimír Michálek z Hornej Poruby, ĽH Tomčalovci, ŽSS Dolinka, ĽH Starejší, ĽH Kováčovci a Bystrická kasňa

Po vystúpení všetkých folkóristov sa zapálil Jánsky oheň, čím sa zahájila veselica s DJ Mačasovi. Celé toto podujatie moderovala pani Mgr. Elena Jančulová.

Hodová nedeľa sa rozvinula v duchu sv. omší, stánkového predaja, kolotočov a hlavne o 14:00 hod. sa uviedlo do života nové Mariánske námestie pred Kostolom sv. Jána Krstiteľa. Taktiež boli pri 90. výročí DHZ Nová Bystrica ocenení 9 hasiči, ktorým bola venovaná cena starostu obce za zásluhy v dobrovoľnom hasičskom zbore. Boli to: Milan Brisučiak, člen DHZ Nová Bystrica, Jozef Granát člen DHZ Nová Bystrica, Alexander Griga člen DHZ Vychylovka, Michal Griga In memoriam DHZ Vychylovka, Milan Lalinský IN memoriam DHZ Nová Bystrica aj Vychylovka, Marián Liščák st.člen DHZ Vychylovka, Jozef Radôšťan člen DHZ Nová Bystrica, Milan Riečičia člen DHZ Nová Bystrica a Ľubomír Šadibol člen DHZ Vychylovka

Takou bodkou tohto popoludnia, ale aj všetkých troch dní bolo vystúpenie Cimbalovej ľudovej hudby Popradčan s Popradu.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do akýchkoľvek aktivít počas týchto dní a tešíme sa znova o rok.

Mgr. Vladimír Tomčala,
kultúrny referent

zskmojekysucekysucke muzeum